31 January 2013

What makes global teamwork, offshoring, nearshoring and remote cooperation so interesting?

About Hugo Messer

Hugo Messer is a Dutch entrepreneur, distributed agile team specialist, and author. He is the founder and owner of Bridge Global, a software services provider, and ekipa.co., an agile coaching agency. He has been building and managing teams around the world for the past several years. His passion is to enable people that are spread across cultures, geography and time zones to cooperate. Whether it’s offshoring or nearshoring, he knows what it takes to make global cooperation work.

3 thoughts on “What makes global teamwork, offshoring, nearshoring and remote cooperation so interesting?
  1. Dag Hugo,

    Als je dit artikel had geplaatst voordat je de anderen had geplaatst zou je wellicht meer draagvlak vinden voor jouw artikelen… Want wat een geweldig stuk vind ik dit! Mijn complimenten.

    Het is story-telling, en dat spreekt zeer veel mensen aan. Je bent eerlijk en dat spreekt mij en wellicht velen anderen ook erg aan, en je deelt de lessen die je zelf deelt met inzicht achteraf.

    Natuurlijk is het niet nieuw wat je schrijft en wellicht een bevestiging van wat we al weten. Maar naast dat ik het erg fijn stuk vind om te lezen komt dit veel krachtiger over dan een opsomming van do’s en don’ts, omdat het nu persoonlijk is.

    Zelf heb ik meermalen in het buitenland gewerkt, ook met de intentie om er te wonen maar dat in mijn geval steeds van korte duur gebleken. Liefde enerzijds, het gemis aan diepgaande persoonlijke contacten aldaar en mijn vrienden/familie, maar ook omdat er zeer veel tijd in werken ging zitten en maar een klein deel in het beleven van voor mij nieuwe culturen. Ik raad ook niemand aan om alles achter te laten om te verhuizen naar het buitenland voordat je er minimaal een half jaar gewoond hebt.

    Nogmaals dank voor je artikel.

  2. Hugo,

    Ik sluit mij volledig aan bij Henri. Erg leuk artikel, herkenbaar en makkelijk leesbaar.

    Ook ik heb vroeger de ambitie gehad om in het buitenland te werken. En ik liep net als Henri ook tegen bovengenoemde zaken op.

  3. Beste Hugo,

    wat een leuk verhaal van je persoonlijke ervaringen met India. Ik herken veel in je verhaal en ons grote verschil is dat je hebt gewoond in India en het dagelijks hebt ervaren hoe het is om te werken met deze cultuur.
    Vorig jaar ben ik, na een lange periode in de Internationale Grafische Industrie, op studiereis gegaan en ben daar ik in contact gekomen met Nederlandse ” veroveraars” in de Filipijnen. Na 3 herhaalde bezoeken heb ik besloten te gaan samenwerken met het bedrijf MicroSourcing en ben ik verantwoordelijk geworden voor de ontwikkeling van ons concept Staffleasing. De redenen waarom ik deze uitdaging ben aangegaan leg je eigenlijk in je verhaal uit. Een structureel tekort van getalenteerd IT / ICT personeel, een verrijking van mijn leven om samen te werken met een nieuwe cultuur, en bovenal een prachtig bedrijf wat zijn strepen reeds heeft verdiend in de wereldwijde outsourcing industrie.
    In je verhaal geef je de redenen aan waarom je niet zelf moet gaan proberen een team te bouwen in deze landen. MicroSourcing heeft er 7 jaar over gedaan om de ondernemer een veilig gevoel te geven en we leren nog elke dag. Onze diensten kun je als full service betitelen. Uit een database van bijna 50.000 kandidaten werven we nieuwe collega’s voor Nederlandse ondernemeningen. Daarnaast huisvesten we ze & voorzien we ze van high end hardware en worden ze begeleid door een professioneel team in Manila. Ik durf te zeggen dat dit bijna zorgeloos is en op basis van de Europese maatstaven, zoals ISO 9001 en 27001.
    Ik loop nog dagelijks tegen de standaard weerstand op outsourcing, maar merk dat met nieuwe modellen en de huidige economie, de MKB ondernemer grenzen opzoekt en hierover positief is.
    Wij vragen onze klanten dan ook ten alle tijden onze kantoren te bezoeken in de Filipijnen voor kennismaking met de nieuwe collega’s, het land en de cultuur
    Onze laatste klant kwam uit Utrecht en zijn kantoor kijkt uit op de Dom. Hij nam dom-torens mee voor zijn nieuwe collega’s zodat allen dezelfde uitkijk hadden..details, maar enorme committent van zijn Filipijnse collega’s.
    Ik kijk uit naar de komende jaren en hoop veel ondernemers mee te mogen nemen in deze ervaring.

    Ik heb een leuke blog geschreven over deze ontwikkelingen en wat het betekent voor onze kinderen..
    http://www.chevalier.nl/werkgelegenheid-voor-onze-kinderen

    Groet,

    Robert

Leave a Reply

Your email address will not be published.